Elektricien? Vergelijk En Kies

Published Mar 20, 21
6 min read

Elektriciteit volledig laten aanleggen €3500 – €4000 Verlichting en thermostaat aanleggen €500 – €700 Verlichting en krachtstroom aanleggen €800 – €1000 Elektriciteit naar een buitengebouw aanleggen €400 – €600 Stopcontact of licht buiten aanleggen €200 – €300 Extra stopcontact plaatsen €50 – €150 Groepenkast vervangen €750 – €1000 Uurloon elektricien €25 – €45 : kleine klusjes aan de elektra in huis zijn niet duur.

Het (ver)plaatsen van een stopcontact kun je al laten doen voor €50 en het aanbrengen van een nieuw lichtpunt kost inclusief schakelaar ca €175. : in de woonkamer heb je een aantal lichtpunten nodig plus waarschijnlijk een thermostaat. In de keuken is de thermostaat overbodig, maar kunnen een aantal punten die zwaardere apparatuur aankunnen zeker geen kwaad.

: het meeste betaal je uiteraard als je je woning volledig van nieuwe elektra wilt laten voorzien. Laat je stopcontacten plaatsen, je aardlekschakelaar aansluiten en de meterkast vervangen, dan kost dit je gemiddeld €3500 – €4000. Het kan interessant zijn om te kijken naar de prijsopbouw van een klus, zodat je kunt bepalen waar je het beste geld kunt besparen.

Arbeid neemt dan ook 70 procent in van de totaalkosten, de materialen 25 procent en de voorrijkosten 5 procent. Door de klus zelf op te pakken bespaar je dus 75 procent aan kosten. Het aanleggen van elektra is echter geen makkelijke klus en doe je dit verkeerd dan zijn er grote risico’s voor de veiligheid van jou en de rest van de inwoners.

Deze prijsopbouw wordt nogmaals duidelijk gemaakt in het volgende diagram. Er zijn enkele manieren waarop je de uiteindelijke prijs kunt beïnvloeden en dit doe je door een aantal keuzes slim te maken. : het kan geen kwaad wat tijd te besteden aan het kiezen van de juiste vakman. Soms is het niet nodig om een dure specialist in te huren en kun je het met een goedkopere beginner ook prima af.

: een grotere klus is duurder dan een kleine klus en een lastige klus is duurder dan een makkelijke klus. Toch is het vaak gemiddeld goedkoper om een klus in één keer te laten uitvoeren dan in fases. Vaak gaat voor grotere klussen de gemiddelde prijs naar beneden omdat de elektricien efficiënter te werk kan gaan.

Er zijn extra opties waar je uit kunt kiezen, zoals het aanbrengen van een loze leiding en het plaatsen van een tijdschakelaar, maar deze kosten meer en zijn niet essentieel. Naast het maken van slimme keuzes zijn er ook nog andere manieren waarop je kunt besparen op de kosten voor een elektricien.

Dit kan makkelijk een paar honderd euro schelen. : door een specialist te vinden die in jouw regio is gevestigd kun je de voorrijkosten laag houden of volledig vermijden. Als laatste kun je ook veel geld besparen door goed marktonderzoek te doen en onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen. Vul simpelweg je gegevens in en de tool zal je snel een aantal offertes aanleveren van elektriciens uit jouw omgeving.

Je wilt je huis voorzien van elektriciteit of je wilt de elektriciteit vervangen. Dan is het goed om te weten hoe het kostenplaatje van een dergelijk project eruit ziet. Homedeal neemt je mee in de prijzen van het aanleggen van elektra door een erkend specialist. Laat je elektriciteit aanleggen door de gehele woning, dan kost dit je gemiddeld € 3.

Uiteraard kan je ook elektriciteit laten aanleggen in speciale ruimtes van het huis, dan liggen de kosten eerder rond de € 600, afhankelijk van het aantal stopcontacten en stroomverbruik per groep. Bekijk in dit artikel alle prijzen voor het aanleggen van elektriciteit. Soort projectGemiddelde prijs elektriciteit aanleggen (incl. materiaal, montage en btw)Bijzonderheden Complete woning€ 5.

Wat betekent dit voor de totaalprijs van jouw project? Lees snel verder voor 3 handige prijsvoorbeelden. Je wilt de elektra aanleggen of vervangen, maar hier het liefst niet te veel geld aan uitgeven. Je huis is voor het grootste gedeelte voorzien van elektriciteit die naar behoren functioneert en je bent alleen op zoek naar de aanleg van elektriciteit in een bepaalde ruimte, zoals een tuinhuis, veranda of woonkamer.

Ruimtes zoals de keuken, het washok en de badkamer zijn ingewikkelder om van elektriciteit te voorzien. Met name in de keuken en het washok heb je te maken met zwaardere apparaten die op krachtstroom werken. Wil je de keuken voorzien van elektriciteit, houd dan rekening met gemiddeld € 840. Je hebt een huis laten bouwen en je wilt de elektra laten aanleggen door een specialist.

Als je de stroom wilt aanleggen voor de complete woning dan kost je dat gemiddeld € 3. 700. Stroom aanleggen in je woning is geen project dat je zomaar even in een ochtend doet. Het is een grootschalig project dat naast materiaal ook de nodige arbeidsuren vereist. De kosten voor het aanleggen van elektra in een woning zijn opgebouwd uit materiaalkosten en arbeidskosten.

De prijs voor het aansluiten van elektriciteit door een specialist varieert. De ene elektricien hanteert een uurtarief terwijl de andere een totaalprijs berekent voor het gehele project. Het gemiddelde uurtarief van een elektricien is € 40. Het is echter sterk aan te raden om te kiezen voor een vooraf afgesproken totaalprijs als het om een grootschalig project gaat.

Kies je ervoor om enkel de nieuwe aanbouw te voorzien van elektriciteit of mag de rest van de stroominstallatie in huis ook vervangen worden? De grootte van het project is logischerwijs van invloed op de totaalprijs. Alles in één keer vervangen is goedkoper dan vervanging in fases. Door 3 projecten in één keer te laten doen bespaar je tot wel € 120 aan extra voorrijkosten.

Naast het aanleggen van standaard bedrading en het aansluiten van de meterkast heb je de keuze uit extra mogelijkheden. Hieronder staan een aantal voorbeelden van deze opties weergeven. De gemiddelde prijs is inclusief materiaal, montage en btw weergeven. Extra opties in losse onderdelenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)Omschrijving Buitenwandcontactdoos€ 245Vergeet niet om ook buiten het huis stroom aan te leggen.

Tijdschakelaar € 260Een handige tijdschakelaar die de stroomverbinding automatisch stopt op een vooraf ingesteld tijdstip. Grondkabel plaatsen 10/15 m incl. binnenschakelaar€ 350Erg handig om bijvoorbeeld een waterornament of vijverpomp op aan te sluiten. Klokthermostaat€ 200Bespaar energie met een klokthermostaat waarmee je de temperatuur vooraf instelt voor bepaalde periodes op de dag.

Verplaatsen wandcontactdoos€ 90Het verplaatsen van een wandcontactdoos verbetert het gemak en/of aanzicht. Verlagen wandcontactdoos€ 55Het verplaatsen van een wandcontactdoos verbetert het gemak en/of aanzicht. Aanbrengen extra groep met aansluiting€ 280Een extra groep aansluiten in de meterkast voor nieuwe ruimtes of zware apparatuur. Aanbrengen van loze leiding€ 120Een loze leiding voor als je verwacht in de toekomst stroom nodig te hebben op een bepaalde plek in je woning.

Iedereen kan tegenwoordig materiaal kopen om elektrische installaties aan te leggen. Zonder kennis kun je echter niet zomaar aan de slag gaan. Ook wanneer je kennis van enkele jaren geleden dateert, is het handig om de basis van elektriciteit aanleggen nog even op te frissen. Hieronder lees je in 10 globale stappen de basis van elektra aanleggen.

Navigation

Home

Latest Posts

Camera- En Alarmsystemen

Published Jan 26, 22
6 min read

Alarmsystemen - Camerabeveiliging - Intercom

Published Jan 17, 22
6 min read

Xmvk Kabel

Published Jan 08, 22
8 min read